Groothandel voor doe-het-zelf en vakhandelMenu

Nieuws

24 december 2021

Beste wensen

Het Galico-team wenst u alvast een voorspoedig, gezond en succesvol 2022!

Lees meer

23 september 2021

Open Bedrijven Dag

Wij nodigen u uit op zondag 3 oktober!Neem een kijkje in de firma, terwijl de kinderen een schattenzoektocht ondernemen. En voor wie houdt van koopjes, is er de fabrieksverkoop.Inschrijven via https://www.openbedrijvendag.be/galico

Lees meer

19 januari 2021

Johan Van Stichel

Johan Van Stichel

Nieuwe accountmanager Galico Maak kennis met Johan Van Stichel, de nieuwe Accountmanager van Galico. Johan zal het aanspreekpunt zijn voor de regio Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant. We heten Johan van harte welkom in ons team en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie!

Lees meer

16 september 2020

Alain Spilier

Alain Spilier

Nieuwe sales director Galico Met trots stelt Galico zijn nieuwe International Sales Director voor! Alain Spilier heeft de voorbije jaren een pak ervaring opgebouwd in de retail, met specialisatie in de DHZ-sector. Hij zal fungeren als leidinggevende van het Belgische salesteam én ons internationaal klantenbestand verder uitbouwen.

Lees meer

12 mei 2020

Résinence: uw verfspecialist!

Résinence: uw verfspecialist!

Volledig nieuw in het assortiment zijn de artikelen van verfspecialist Résinence. Résinence producten zijn gespecialiseerd in het decoreren, renoveren en beschermen van al uw ondergronden zoals muren, vloeren, etc.

Lees meer

1 april 2020

Galico levert opnieuw uit!

Galico levert opnieuw uit!

Beste klant,   Vanaf heden kunnen wij uw order opnieuw behandelen en uitleveren!   Dit gaan we doen via extern transport, wat ons verplicht om enkele richtlijnen te volgen: - enkel franco orders worden uitgeleverd - leveren op afspraak is niet mogelijk - er kan geen leverdatum (of -uur) gegeven worden - er kan wel een leveringsadres opgegeven worden, anders dan het normale leveringsadres - indien bij levering niemand aanwezig is op het opgegeven leveringsadres, zal de kost voor het...

Lees meer

20 maart 2020

Corona crisis

Corona crisis

Galico heeft ter bescherming van alle medewerkers beslist om de deuren te sluiten t.e.m. 5 april. Net als altijd, en zeker nu, houden we maximaal rekening met de gezondheid van onze mensen en hun naasten. We zetten in op thuiswerk en blijven onze klanten te woord staan via mail of chat. Stay safe!  

Lees meer

28 januari 2020

Nieuwe catalogus

Nieuwe catalogus

Galico brengt zijn nieuwe DIY-catalogus uit. Deze is te verkrijgen via uw vertegenwoordiger, onze commerciële binnendienst of digitaal te bekijken via onderstaande link.   Catalogus 2020

Lees meer

4 november 2019

Field Days

In oktober mochten we 4 studenten van het Heilig Hartcollege Waregem verwelkomen in het kader van hun 'Field Days'. Bedoeling was om ze in 2 dagen een kijkje te geven binnen de organisatie en werking van Galico. Aangename kennismaking? Zeker en vast! Dit is wat de studenten er zelf van vonden: Giel Vanderhaegen:Ik wil Galico bedanken voor deze twee dagen waar wij ons GIP beleving hebben mogen doen. Het waren twee zeer leerrijke dagen met zowel uitleg van de verschillenden sectoren en ook het...

Lees meer

4 oktober 2019

DIY, PRO & GARDEN: Bedankt!

DIY, PRO & GARDEN: Bedankt!

Bij deze wensen wij iedereen die een bezoek gebracht heeft aan onze stand tijdens de beurs DIY, Home & Garden te bedanken. Het Galico-team.

Lees meer

18 september 2019

DIY, PRO & GARDEN

DIY, PRO & GARDEN

Geachte, Graag nodigen wij u uit op onze stand 6.21 tijdens de volgende editie van DIY, PRO & GARDEN (29-30/09 en 1/10) te Kortrijk Xpo. Met deze uitnodigingslink kunt u zich heel eenvoudig registreren voor uw gratis toegang tot de beurs.   Opgelet: DIY, PRO & GARDEN is ENKEL voorbehouden voor retailers. Particuliere bezoekers worden niet tot de beurs toegelaten. Deze editie zal Galico niet aanwezig zijn in de traditionele bezetting, maar worden 5 nieuwe concepten...

Lees meer

4 april 2019

Run into the Zone

Op 30.03.2019 vond in de Industriezone Zuid te Waregem RUN INTO THE ZONE plaats. Dit unieke loopevenement brengt de deelnemers niet alleen doorheen het bedrijvenpark, maar ook doorheen enkele productieafdelingen. Voor de eerste maal konden de deelnemers ook door Galico lopen.

Lees meer

18 februari 2019

Composteren

Composteren

Composteren is een milieuvriendelijke manier om enerzijds uw afval te verwerken en anderzijds uw bloemen en planten te voorzien van vruchtbare compost. Wij bieden een aantal mooie tuincomposters aan, die zorgen dat u makkelijk en proper kan werken. Bovendien kan u hiermee het composteren op zich ook versnellen. Deze modellen zijn te verkrijgen in de betere DHZ-zaak of tuincentrum in uw buurt. Ontdek hier de mogelijke tuincomposters!

Lees meer

14 november 2018

Hoe vervang ik het slot van mijn brievenbus?

In deze video kan u zien hoe u het slot van uw brievenbus dient te vervangen. Voor elke Practo Garden brievenbus is het slot, inclusief twee sleutels, beschikbaar. Wanneer u de sleutel(s) van het te vervangen slot niet meer hebt of het slot is volledig stuk, dient u dit eerst uit te boren.

Lees meer

20 september 2018

Haardaccessoires

Haardaccessoires

Het assortiment haardaccessoires van Practo Home werd uitgebreid met een nieuwe houtblokkenmand. Vervaardigd uit wilg, met een linnen binnenkant en voorzien van wieltjes. (ref. W105) Overzicht van de haardaccessoires Practo Home: * Manden * Haardschermen * Haardsets * Emmers en schoppen * Opberging hout/pellets  

Lees meer

18 april 2018

Extendo IV

Extendo IV

Nieuwe telg voor de telescopische ladder Extendo. Versie IV voldoet volledig aan de aangepaste norm EN131.6. Deze schrijft o.a. voor dat een ladder, hoger dan 3m, moet uitgerust worden met een bredere basis. Meer info over deze norm kan u hier terug vinden. De 13 treden heeft een lengte van 3,80m waardoor die werd uitgerust met een stabilisator. Voor de 9 treden was dit niet nodig, want de uitgeschoven lengte is slechts 2,60m. Verder heeft dit model dezelfde specificaties als de Extendo III,...

Lees meer

22 februari 2018

Galico bouwt aan de toekomst

Galico bouwt aan de toekomst

Stilstaan is achteruitgaan! Daarom is Galico gestart met het bouwen van een volledig nieuw magazijn te Vichte. Dit hoogbouwmagazijn van zo'n 9000 m² komt aanpalend aan het huidige magazijn (gebouwd in 2014). Hiermee wil Galico zich wapenen voor de toekomst én de klanten de service en ondersteuning blijven geven die ze ook nu al bij Galico terug vinden. Momenteel is de aannemer gestart met de grondwerken - zie afbeeldingen. Het verdere verloop van de werken zal u onder het item...

Lees meer

16 februari 2018

Vernieuwde norm ladders

Vernieuwde norm ladders

De Europese norm EN131 ivm ladders en trapladders heeft een aantal wijzigingen ondergaan.  Wat deze vernieuwde norm precies inhoudt, kan u hier terugvinden.

Lees meer

17 oktober 2017

Mottez

Mottez

Galico is exclusief verdeler van een aantal merken, één daarvan is Mottez. Vanuit de specialisatie in buisverwerking heeft Mottez een volledig assortiment opgebouwd dat gaat van fietsendragers tot haken en opbergsystemen voor in de garage. Regelmatig wordt ons aanbod herbekeken en aangevuld met toppers uit het assortiment van Mottez. Hiervan is de presentoir met 1m haken een goed voorbeeld. Op een beperkte breedte van 1m komen maar liefst 47 referenties. Deze selectie van...

Lees meer

6 augustus 2017

Bedrijfsfilm

Met trots stellen wij onze nieuwe bedrijfsfilm voor. Hiermee willen wij u een beter beeld geven bij de activiteiten van Galico NV.

Lees meer

16 juni 2017

Werken bij Galico - Vacatures

Werken bij Galico - Vacatures

Wenst u te werken bij een dynamisch familiebedrijf met naam en faam binnen de sector? Bekijk hier onze openstaande vacatures en stel u vandaag nog kandidaat via jobs@galico.be.

Lees meer

9 juni 2017

Opbergrekken kunststof

Opbergrekken kunststof

Volledig nieuw assortiment opbergrekken in kunststof onder het merk Practo Home. Beschikbaar in 3 afmetingen, met 4 of 5 legborden. Vochtbestendig en makkelijk te reinigen. Mogelijkheid om meerdere rekken met elkaar te verbinden. Ontdek hier het assortiment opbergrekken!

Lees meer

24 mei 2017

Assortiment Huishoud

Het assortiment huishoudartikelen van Galico wordt verkocht onder het huismerk Casibel. Dit assortiment wordt gekenmerkt, net als het volledige aanbod van Galico, door zijn sterke prijs/kwaliteit verhouding.   Onder de noemer wassen en drogen, zoals men dat heet, bieden wij u onze droogrekken en strijkplanken aan. Verder zijn er ook nog een aantal wasmanden beschikbaar. Een heel ruim assortiment, waar de gebruiker zeker het gewenste artikel vindt om zijn taken met de glimlach uit te...

Lees meer

16 mei 2017

Inbouw afvalemmer

Inbouw afvalemmer

Eerste inbouw afvalemmer binnen het assortiment van Casibel. Afvalemmer draait naar buiten bij openen van de deur, ruimtebesparend en optimaal bereikbaar. Kunststof binnenemmer met beugel, gemakkelijk uit te halen en te reinigen. Ontdek hier het volledige assortiment afvalemmers!

Lees meer

10 mei 2017

Nieuwe plateauwagen

Nieuwe plateauwagen

Wij bieden u o.a. een volledig assortiment verhuismateriaal aan. Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor transportkarren, plateauwagens en meubelrollers onder het merk Practo Home. Deze kunnen een grote hulp beteken bij het vervoeren of verhuizen van lichte vrachten.  Het nieuwste model binnen dit segment is deze plateauwagen. Inklapbaar en vervaardigd uit grijs gelakt staal. Met een maximale draagkracht van 150 kg.   Bekijk hier het volledige assortiment!

Lees meer

25 april 2017

Balkon/radiator droogrek

Balkon/radiator droogrek

Het assortiment Casibel-droogrekjes om op te hangen aan balkon of radiator krijgt een nieuw model. Dit handige artikel is uitklapbaar, met een drooglengte van 8m. Bovendien heel makkelijk en compact op te bergen. Assortiment droogrekken!

Lees meer

19 april 2017

Transportkar + meubelroller

Transportkar + meubelroller

Nieuw bij Galico onder het merk Practo Home is deze combinatie waarbij een transportkar (TR202), samen met een meubelroller (H863), wordt aangeboden. De transportkar is rood gelakt staal, met een draagkracht van 150 kg. Dezelfde draagkracht voor de meubelroller, vervaardigd uit multiplex én met 4 antislipmatjes. Overzicht van alle transportkarren en meubelrollers!

Lees meer

13 april 2017

Schraag kunststof

Schraag kunststof

Nieuw in het assortiment 'bouwmaterialen' zijn deze schragen uit kunststof. Eén referentie omvat 2 schragen, met een max. draagkracht van 600 kg / set. Voorzien van een handige gereedschapshouder, blokkeersysteem en maataanduiding. Hier vindt u alle schragen uit het assortiment!

Lees meer

11 april 2017

Pellet box

Pellet box

Ter uitbreiding van het assortiment haardaccessoires kunnen we u onze nieuwe pellet box voorstellen. Deze box van Practo Home is gemaakt uit natuurlijke den en beschikt over een afneembaar deksel. Ideaal voor de opslag van uw pellets, geschikt voor 3 zakken van 15 kg. Handige pelletschop is afzonderlijk verkrijgbaar. Ontdek hier alle haardaccessoires!

Lees meer

6 april 2017

Transportkarren

Transportkarren

Galico biedt, naast de meubelrollers, ook een volledig assortiment transportkarren aan onder het merk Practo Home. Ontdek het volledig assortiment! Het nieuwste model is vervaardigd uit staal en is blauw gelakt, met een maximale draagkracht van 150 kg. Meer info via deze link. Er is nu ook een combinatie beschikbaar waarbij een transportkar, samen met een meubelroller, wordt aangeboden. Hier vindt u alle details.

Lees meer

13 maart 2017

Pakketbrievenbus Edmonton

Pakketbrievenbus Edmonton

Nieuwe pakketbrievenbus in het assortiment van Practo Garden. Hangend model, uitermate geschikt voor het ontvangen van pakketjes door de grote opening met terugslagklep en dempsluiting. Afgewerkt met een structuurlak in mat antraciet.   Ontdek hier het assortiment pakketbrievenbussen!

Lees meer

9 maart 2017

Uitschuifbaar schoenenrek

Uitschuifbaar schoenenrek

Het nieuwe schoenenrek van Casibel is uitschuifbaar in de breedte tot max. 112 cm, wat plaats biedt voor 10 paar schoenen. Het rek is gechromeerd en stapelbaar tot 3 stuks.   Ontdek het volledige assortiment hier!

Lees meer

28 februari 2017

Plasti Rack 063N

Plasti Rack 063N

Het nieuwste opbergrek van Practo Home in stevige kunststof. Vochtbestendig en makkelijk in onderhoud. Bestaande uit 4 legborden, met een totale draagkracht van 100kg. Bovendien eenvoudig te monteren, zonder gereedschap. Ontdek hier het volledige assortiment opbergrekken!

Lees meer

27 februari 2017

Kunststofkast

Kunststofkast

Deze nieuwe kast, in stevige kunststof, is vochtbestendig en makkelijk te reinigen. Bovendien kunnen de legborden op verschillende hoogtes geplaatst worden. Beschikbaar in 3 versies, ook voor buitengebruik. Verkrijgbaar onder het merk Practo Home. Kunststofkast  /  Kunststofkast combi  /  Kunststofkast laag

Lees meer

20 februari 2017

Meubelrollers

Meubelrollers

Aanvulling van het assortiment meubelrollers in hout, met 3 nieuwe modellen. Een maximale draagkracht van 150 tot 300 kg, met een verschillende afwerking. Beschikbaar onder het merk Practo Home.   Bekijk hier het assortiment meubelrollers!

Lees meer

13 februari 2017

Ontspanners

Ontspanners

Onder het merk Practo Garden biedt Galico, naast de terrasverwarmers op gas, nu ook ontspanners aan om uw gasfles aan te sluiten. Telkens voorzien van gasslang en sluitringen, meerdere toepassingen mogelijk.   Ontdek hier het volledige assortiment terrasverwarming op gas!

Lees meer

1 februari 2017

Nieuwe transportkar

Nieuwe transportkar

Uitbreiding van het assortiment steekwagens onder het merk Practo Home. Dit exemplaar is grijs gelakt en heeft een maximale draagkracht van 150 kg. De 2x3 rubberen wielen maken deze transportkar ideaal om trappen op te rijden.   Assortiment transportkarren en meubelrollers

Lees meer

25 januari 2017

Telescopische terrasverwarmer

Telescopische terrasverwarmer

Een nieuwe terrasverwarmer van Practo Garden vervaardigd uit hoogwaardig inox. Opmerkelijk bij dit artikel is dat de paal inschuifbaar is en dat maakt de terrasverwarmer ideaal om op te bergen en te vervoeren.   Assortiment terrasverwarmers

Lees meer

17 januari 2017

Verhuisbox

Verhuisbox

Ter uitbreiding van het assortiment verhuismateriaal brengt Galico deze verhuisbox uit. Dit is een samengestelde box en wordt geleverd in display op een europallet. Bestaat uit 26x luchtkussenfolie eco, 12x schuimfolie en 5x golfkarton.   Assortiment verhuismateriaal

Lees meer

12 januari 2017

Pelletschop

Pelletschop

Practo Home biedt een uitgebreid assortiment haardaccessoires aan. Niet alleen houtblokmanden of haardschermen, maar ook haardsets en pelletemmers. Het nieuwste artikel in dit assortiment is de pelletschop. Dit handige hulpmiddel maakt het u heel gemakkelijk om de pellets op te scheppen en proper in uw kachel te gieten. De schop is gemaakt in zwart gelakt staal en beschikt over een handvat. Overzicht haardaccessoires

Lees meer

9 januari 2017

Droogrek Céleste

Droogrek Céleste

Deze nieuwe droogtoren van Casibel bestaat uit 3 niveaus, met een drooglengte van 40m. Net als de 'Amélie' en 'Claire' bestaat het kader uit aluminium wat hem sterk én licht maakt. Opmerkelijk is dat deze droogtoren volledig uitschuifbaar is. De Céleste is dus heel flexibel in gebruik en compact opbergbaar.   Overzicht droogtorens Casibel

Lees meer